Ingen anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Bagværk, Dessert, Kager
Land:
Dansk
Ingredienser:
250 g. friske jordbær
200 g. hvedemel
100 g. smør
50 g. flormelis
2 æg
2 tsk. sukker
2 tsk. perlesukker
Opskrift:
Jordbærene renses og halveres, så de har en passende størrelse.
Mel, smør, flormelis og 1 æg røres sammen til en ensartet dej (Smøret skal være ved stuetemperatur).
Dejen rulles ud til ca. ½ cm's tykkelse. 2/3 af dejen lægges i en tærteform (ca. 22 cm), og siderne og bunden trykkes forsigtigt ned.
Prik bunden med en gaffel.
Jordbærene fordeles over bunden og drysses med almindeligt sukker. Den resterende dej skæres ud i strimler af ca. 1 cm's bredde, og bruges med fletværk over fyldet.
Pensl toppen med et sammenpisket æg, for en mere gylden dej. Drys med lidt perlesukker.
Bages i ca. 20 min ved 220°. Kagen køles derefter af og serveres med flødeskum eller en creme fraiche/vaniljesukker blanding.