banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Klassiske hulboller (fastelavnsboller)


Kommentarer Ingen anmeldelser
Personer: 10
Type(r):
Bagværk, Kager
Land:
Dansk
Ingredienser:
Til 10 stk.

Boller:
300 g. mel
75 g. margarine (tempereret)
25 g. gær
25 g. sukker
3 g. salt
125 ml. lunken mælk
1 æg

Borgmesterfyld:
100 g. marcipan
100 g. sukker
100 g. margarine

Fyld kan være marmelade, sveskemos eller creme.

Opskrift:
Borgmesterfyld:
Marcipan og sukker æltes sammen til en masse.
Marginen tilsættes lidt efter lidt, så det ikke klumper.


Bollerne:
Gæren røres ud i mælken og de øvrige ingredienser tilsættes.
Rør dejen sammen til den er smidig og lad den hæve i 20 min.

Rul dejen ud i en pølse og skær den i 10 lige store stykker.
Form stykkerne som almindelige boller og kom dem på en bageplade.
Stryg toppen med sammenpisket æg.
Lad bollerne hæve i yderligere 30 min. Stryg dem med æg igen, inden du trykker med pege- og langfingeren på begge hænder ned i midten af bollen, så der bliver hul til fyldet. Det er vigtigt, at hullet er trykket helt ned til pladen, ellers kommer fyldet op når bollen bages. Fyld lidt borgmestermasse nederst, derpå marmelade eller creme.

Bag bollerne ved 220 g. i 7-8 min. - efter afkøling kan bollerne pyntes med farvet glasur.

Andre retter med..

Bær
Mel
Mælkeprodukter
Nødder
Sukker
Æg
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere