2 anmeldelser
Personer: 12
Type(r):
Bagværk, Kager
Land:
Dansk
Ingredienser:
275 g. mel
75 g margarine
25 g. gær
25 g. sukker
1¼ dl. lunken mælk
1 æg
+ borgmestermasse og kagecreme
(Se links)
Opskrift:
Opløs gæren i mælken, og rør sukker og æg i.
Mel og margarine tilsættes og dejen røres lind - må ikke røres for meget, da dejen kan blive for blød.
Lad dejen hæve i 15 min., og rul den derefter ud i et stykke på 30x40 cm. Skær den nu i stykker på 10x10 cm.
Fyldet (borgmestermasse og kogt creme) lægges på midten og de fire hjørner bøjes mod midten, så spidserne ligger over hinanden - dette gentages endnu engang. Vend lukningen nedad og tryk bollerne lidt flade.
Bollerne stryges med æg og efterhæver i ca. 30 min.
Bag dem ved 200 gr. i 12-15 min. Efter afkøling pyntes bollerne med kakaoglasur.
Man kan vælge at lave et hul i bollerne og sprøjte flødeskum i, men det er luksus versionen!