Ingen anmeldelser
Personer: 2
Type(r):
Forret, Hovedret
Land:
Ukendt
Ingredienser:
400 g. blæksprutter
200 g. gulerødder
1½ dl. olie
1½ dl. soja
½ bt. koriander
2 fed hvidløg
½ lime
Cashewnødder
Glasnudler
Opskrift:
Blæksprutterne:
I blæksprutten sidder en lille “plastikfinne” som pilles ud med en finger. Derefter skylles blæksprutterne og dyppes tørre med køkkenrulle eller viskestykke, og ligges i en skål.
Marinaden:
Hvidløgene pilles og hakkes fint. De blandes med ¼ bt. hakkede koriander og saften af lime. Olie og soja tilsættes og der krydres med peber (der er salt i soja). Overhæld blæksprutterne med marinaden og lad det stå i køleskabet i 4 timer.
Blæksprutterne tages op af marinaden (gem lidt af marinaden til stegningen). En wok (alternativt en gryde) varmes kraftigt op og blæksprutterne ristes i lidt marinade. De skal steges i ca. 8-10 min. ved samme stærke varme (omrøres hele tiden).
Tilbehør bestående af glasnudler med gulerødder og cashewnødder:
Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern. Cashewnødderne ristes på en tør pande.
Glasnudlerne overhældes med kogende vand og skal trække i 5 min. Nudlerne sigtes og blandes med gulerødderne, cashewnødderne og et ¼ bt. hakkede koriander.
Serveres straks sammen med blæksprutterne.