banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Blæksprutter marineret i koriander og hvidløg


Kommentarer Ingen anmeldelser
Personer: 2
Type(r):
Forret, Hovedret
Land:
Ukendt
Ingredienser:
400 g. blæksprutter
200 g. gulerødder
1½ dl. olie
1½ dl. soja
½ bt. koriander
2 fed hvidløg
½ lime
Cashewnødder
Glasnudler

Opskrift:
Blæksprutterne:
I blæksprutten sidder en lille “plastikfinne” som pilles ud med en finger. Derefter skylles blæksprutterne og dyppes tørre med køkkenrulle eller viskestykke, og ligges i en skål.

Marinaden:
Hvidløgene pilles og hakkes fint. De blandes med ¼ bt. hakkede koriander og saften af lime. Olie og soja tilsættes og der krydres med peber (der er salt i soja). Overhæld blæksprutterne med marinaden og lad det stå i køleskabet i 4 timer.
Blæksprutterne tages op af marinaden (gem lidt af marinaden til stegningen). En wok (alternativt en gryde) varmes kraftigt op og blæksprutterne ristes i lidt marinade. De skal steges i ca. 8-10 min. ved samme stærke varme (omrøres hele tiden).

Tilbehør bestående af glasnudler med gulerødder og cashewnødder:
Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern. Cashewnødderne ristes på en tør pande.
Glasnudlerne overhældes med kogende vand og skal trække i 5 min. Nudlerne sigtes og blandes med gulerødderne, cashewnødderne og et ¼ bt. hakkede koriander.
Serveres straks sammen med blæksprutterne.

Andre retter med..

Fisk
Grøntsager
Nødder
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere