banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Frikadeller


Kommentarer 2 anmeldelser
Personer: 4
Type(r):
Buffet, Frokost, Hovedret, Madpakke, Natmad, Pålæg, Reception, Smørrebrød
Land:
Dansk
Ingredienser:
500g hakket svine-/kalvekød (erstat evt. de 100 g. med revet gulerod).
2 spsk. mel
1 æg
1 løg
1½ dl. mælk
1½ tsk. salt
peber

Frikadeller

Opskrift:
Hak eller riv løget fint og rør alle ingredienser godt sammen i en skål. Stil farsen i køleskabet ½-1 time.
Rør farsen igennem og tilsæt evt. lidt mere mælk hvis dejen er lidt for fast.
Frikadellerne formes med en ske (teske eller spiseske alt efter hvilken størrelse frikadeller der ønskes). Dyp skeen i vand mellem hver frikadelle, så slipper dejen bedst.
Steg frikadellerne i olivenolie. Brun dem først på den ene side, vend dem og lad dem stege ved svag til middel varme. Kan evt. vendes en gang til sidst. Skær evt. en frikadelle over hvis du er tvivl om hvornår de er færdige.

Servér en frisk pastasalat til eller en god kartoffelmos afhængig af årstiden.
Tip: Steg gerne en dobbelt portion og frys ned. Frikadeller er gode at have til pålæg eller til at tø op en dag hvor madlavning ikke står højest på listen.
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere