Ingen anmeldelser
Type(r):
Bagværk
Land:
Andet
Ingredienser:
600 g. hvedemel
50 g. gær
2 dl. tykmælk
2 dl. hakkede rosiner
100 g. smør
2 spsk farin
10 hakkede dadler
20 hakkede nøddekerner
1 pose hakket pomeranskal (appelsinskal)
2 dl. lunkent vand
½ tsk. salt
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Smelt smørret og bland det med tykmælk, farin, salt, nødder, og hakket frugt.
Rør gærblandingen heri.
Ælt melet i lidt af gangen.
Ælt dejen godt og gerne med maskine.
Lad dejen hæve tildækket ½ time.
Del dejen og form 2 brød – aflange eller runde.
Lad dem efterhæve på en bageplade på bagepapir i 20 min.
Pensl evt. overfladen med lidt æggehvide.
Sæt brøddene på den nederste rille i en kold ovn.
Bag brøddene ca. 45 min. ved 200°
Bank på brøddets underside - det skal lyde hult, så er det færdigbagt.
Afkøles på en bagerist.