banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Daddelbrød


Kommentarer Ingen anmeldelser
Type(r):
Bagværk
Land:
Andet
Ingredienser:
600 g. hvedemel
50 g. gær
2 dl. tykmælk
2 dl. hakkede rosiner
100 g. smør
2 spsk farin
10 hakkede dadler
20 hakkede nøddekerner
1 pose hakket pomeranskal (appelsinskal)
2 dl. lunkent vand
½ tsk. salt


Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Smelt smørret og bland det med tykmælk, farin, salt, nødder, og hakket frugt.
Rør gærblandingen heri.
Ælt melet i lidt af gangen.
Ælt dejen godt og gerne med maskine.
Lad dejen hæve tildækket ½ time.

Del dejen og form 2 brød – aflange eller runde.
Lad dem efterhæve på en bageplade på bagepapir i 20 min.
Pensl evt. overfladen med lidt æggehvide.
Sæt brøddene på den nederste rille i en kold ovn.
Bag brøddene ca. 45 min. ved 200°
Bank på brøddets underside - det skal lyde hult, så er det færdigbagt.
Afkøles på en bagerist.

Andre retter med..

Frugt
Mel
Mælkeprodukter
Sukker
Æg
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere