Ingen anmeldelser
Personer: 12
Type(r):
Forret, Frokost, Natmad
Land:
Dansk
Ingredienser:
1 suppehøne ca. 3 kilo
300 g. rodfrugter, f.eks. gulerod, persillerod, knoldselleri eller pastinak.
100 g. smør
2,5 dl. fløde
1 porre
1 løg
1 ds. hvide asparges
6 spsk. hvedemel
Opskrift:
Skær alle grøntsager ud i grove suppe tern.
Rengør hønen og læg den i stor gryde sammen med grøntsagerne.
Dæk hønen med vand og kog det hele i 5-6 timer ved svag varme.
Lad suppen køle af, tag hønen op, og si suppen for grøntsager.
Hønen plukkes for kød.
Smelt smørret og tilsæt hvedemel under omrøring.
Tilsæt suppe lidt efter lidt - lad sovsen koge op mellem hver omgang suppe. Når den ønskede konsistens nærmer sig, tilsættes vandet fra asparges og fløden. Spæd op med suppe, hvis sovsen endnu er for tyk.
Kom til sidst hønsekød og asparges i sovsen.
Lad gryden med fyld stå til den skal bruges.
Gode tarteletter købes hos bageren, forvarm dem før servering.