banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Cremet hønsekødssuppe


Kommentarer Ingen anmeldelser
Personer: 4
Type(r):
Forret, Hovedret
Land:
Dansk
Ingredienser:
1200 g. stor kylling eller unghane
9 dl. hønsebouillon
2 dl. kaffefløde
1 løg
1 porre
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kvist timian
olie
salt
peber

Opbagning:
60 g. mel
60 g. smør
4½ dl. mælk

Opskrift:
Drys salt og peber på kyllingen, og brun den i olie.

Løg, porre og bladselleri hakkes groft og hældes i en gryde sammen med hvidløg, laurbærblad og timian.
Læg kyllingen i gryden og tilsæt hønsebouillonen, og bring det hele i kog.
Lad det derefter simre i 1 time. Tilsæt om nødvendigt lidt ekstra vand.

Smelt smørret i en lille gryde og når det bruser tilsættes melet. Varm det igennem på jævnt blus under omrøring, indtil det er lysebrunt. Opvarm mælken i en gryde og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring.

Når kyllingen er færdig tages den op og får lov at hvile.
Hæld suppen igennem en si.
Bring sovsen i kog og tilsæt suppen lidt ad gangen. Tilsæt kaffefløde og pisk det i. Suppen smages til med salt og peber.
Skær kyllingen ud i små stykker, læg stykkerne i serveringsskåle og hæld suppen over. Læg det sprødstegte kyllingebryst øverst.
Pynt evt. med lidt persilleblade.

Andre retter med..

Grøntsager
Kylling
Mælkeprodukter
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere