Ingen anmeldelser
Personer: 4
Type(r):
Forret, Hovedret
Land:
Dansk
Ingredienser:
1200 g. stor kylling eller unghane
9 dl. hønsebouillon
2 dl. kaffefløde
1 løg
1 porre
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kvist timian
olie
salt
peber
Opbagning:
60 g. mel
60 g. smør
4½ dl. mælk
Opskrift:
Drys salt og peber på kyllingen, og brun den i olie.
Løg, porre og bladselleri hakkes groft og hældes i en gryde sammen med hvidløg, laurbærblad og timian.
Læg kyllingen i gryden og tilsæt hønsebouillonen, og bring det hele i kog.
Lad det derefter simre i 1 time. Tilsæt om nødvendigt lidt ekstra vand.
Smelt smørret i en lille gryde og når det bruser tilsættes melet. Varm det igennem på jævnt blus under omrøring, indtil det er lysebrunt. Opvarm mælken i en gryde og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring.
Når kyllingen er færdig tages den op og får lov at hvile.
Hæld suppen igennem en si.
Bring sovsen i kog og tilsæt suppen lidt ad gangen. Tilsæt kaffefløde og pisk det i. Suppen smages til med salt og peber.
Skær kyllingen ud i små stykker, læg stykkerne i serveringsskåle og hæld suppen over. Læg det sprødstegte kyllingebryst øverst.
Pynt evt. med lidt persilleblade.