Ingen anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Bagværk
Land:
Dansk
Ingredienser:
Til ca. 12 stk:
450 g. hvedemel
50 g. kartoffelmel
40 g. smør
25 g. gær
3 dl mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Opskrift:
Smørret smeltes i en gryde, og mælk, salt, sukker og kardemomme tilsættes under omrøring. Varm blandingen op til stuetempetatur og rør gæren i.
Kom blandingen i en skål og sigt melet i. Ælt det hele sammen og stil det til hævning et par timer.
Find en bradepande eller form på ca. 20 x 30 cm. Form dejen til 12 boller. Stil bollerne i bradepanden og lad dem efterhæve en halv til en hel time.
Pensl bollerne med vand og bag dem ved 200º i 20 minutter. Når hvederne er kølet af, kan man flække dem og riste dem på brødristeren.