2 anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Hovedret
Land:
Fransk
Ingredienser:
1 unghane (ca. 1800 g.)
250 g. champignons
125 g. bacon i tern
25 g. smør
3 dl. hønsebouillon
4 rødløg
2 spsk. hvedemel
½ l. rødvin
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk timian blade
3 laurbær blade
2-3 fed hvidløg
salt
peber
Til sauce:
50 g. smør
1 håndfuld bredbladet persille
Evt. jævner
Tilbehør: Ris, kartoffelmos eller bulgur, og gerne en grøn salat.
Opskrift:
Unghanen renses og skæres i 8-10 stykker. Det yderste af lårene og vingerne skæres af.
Champignonerne renses og halveres om nødvendigt.
Rødløgene skæres i kvarte.
Baconternene steges i et par minutter i en stor gryde og tages derefter op. Smøret kommes i gryden og smeltes. Rødløg og champignoner tilsættes og steges gyldne, og tages derefter op.
Unghane stykkerne deles op i 2 hold, som hver kommes i gryden og steges i ca. 5 min.
Alle stykkerne samles derefter i gryden, hvor de drysses med mel vha. en sigte.
Tilsæt bacon, løg, champignon, rødvin, bouillon og krydderurter.
Lad retten koge ved svag varme under låg i min. 40 min, eller til unghanen er mør uden at falde fra hinanden.
Før servering:
Kød og grøntsager lægges op på et forvarmet fad.
Si krydderurterne fra saucen og kog den ind til ca. 7 dl. Rør derefter smøret i saucen og smag til med salt og peber.
Hæld noget af saucen over kød og grøntsager, og pynt med persille.