banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Coq au vin


Kommentarer 2 anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Hovedret
Land:
Fransk
Ingredienser:
1 unghane (ca. 1800 g.)
250 g. champignons
125 g. bacon i tern
25 g. smør
3 dl. hønsebouillon
4 rødløg
2 spsk. hvedemel
½ l. rødvin
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk timian blade
3 laurbær blade
2-3 fed hvidløg
salt
peber

Til sauce:
50 g. smør
1 håndfuld bredbladet persille
Evt. jævner

Tilbehør: Ris, kartoffelmos eller bulgur, og gerne en grøn salat.

Coq au vin

Opskrift:
Unghanen renses og skæres i 8-10 stykker. Det yderste af lårene og vingerne skæres af.
Champignonerne renses og halveres om nødvendigt.
Rødløgene skæres i kvarte.

Baconternene steges i et par minutter i en stor gryde og tages derefter op. Smøret kommes i gryden og smeltes. Rødløg og champignoner tilsættes og steges gyldne, og tages derefter op.
Unghane stykkerne deles op i 2 hold, som hver kommes i gryden og steges i ca. 5 min.
Alle stykkerne samles derefter i gryden, hvor de drysses med mel vha. en sigte.
Tilsæt bacon, løg, champignon, rødvin, bouillon og krydderurter.
Lad retten koge ved svag varme under låg i min. 40 min, eller til unghanen er mør uden at falde fra hinanden.

Før servering:
Kød og grøntsager lægges op på et forvarmet fad.
Si krydderurterne fra saucen og kog den ind til ca. 7 dl. Rør derefter smøret i saucen og smag til med salt og peber.
Hæld noget af saucen over kød og grøntsager, og pynt med persille.


Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere