Ingen anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Bagværk, Dessert, Kager
Land:
Fransk
Ingredienser:
Bund:
200 g. mel
100 g. smør
25 g. sukker
1 spsk. koldt vand
Frugt:
750 g. æbler
25 g. sukker
Creme topping:
150 g. sukker
2½ dl. 9% fløde
2 æg
Evt. Vanilje
Opskrift:
Smør formen.
Saml dejen til bunden. Den kan med fordel samles i en plastikpose hvor smøret moses ud i mel og sukker.
Pres dejen ned i bunden af formen og rundt på siderne. Prik bunden med en gaffel.
Skræl æblerne og skær dem i 4 el. 8 dele. Skær hver del på tværs i mønster med en kniv.
Kom æblerne i mønster over dejen.
Bag tærten i 25 – 30 min. ved 200° midt i ovnen.
Creme topping:
Pisk æg og sukker kort tid i en lille skål. Tilsæt fløden lidt efter lidt sammen med vanilje.
Når æblerne er bagt kommes creme topping over og tærten bages færdig i ca. 25 – 30 min.
Drys med sukker.
Serveres mens tærten stadig er lun.