Ingen anmeldelser
Type(r):
Syltning, Tilbehør
Land:
Dansk
Ingredienser:
1 kg. rødbeder
7 dl. eddike
450 g. sukker
1 stk. flydende Atamon
3-4 hele nelliker
salt
Evt.
1 peberrod
Opskrift:
Rødbederne vaskes grundigt og koges i let saltet vand. De skal koges i ½ til 1 time afhængig af størrelsen.
Hæld vandet fra og stil straks gryden under koldt rindende vand indtil rødbederne er kolde. Temperatur skiftet er vigtigt for rødbedernes konsistens.
Knub skrællen af rødbederne og skær dem i skiver.
Skiverne lægges i glas (Husk at skolde glassene før brug så de er helt rene).
Hvis smag af peberrod ønskes skal peberroden skrælles og skæres i skiver og kommes i sammen med rødbederne.
Eddiken bringes i kog, og sukker og nelliker tilsættes. Tilsæt også atamon for at forlænge holdbarheden.
Hæld lagen over rødbederne så den dækker helt. Luk til med det samme.