Ingen anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Buffet, Frokost, Hovedret, Natmad, Reception
Land:
Fransk
Ingredienser:
Bund:
2 dl. Sigtet mel
100 g. smør
1 dl. Creme fraice el. Lign.
½ dl. Koldt vand
Fyld:
6 skiver bacon eller røget skinke
1 tsk. smør
6 store løg i tynde skiver
salt
Peber
Mel
Fløde
4 æg
Muskatnød
Opskrift:
Bund tilberedes:
Kom melet i en stor skål og tilsæt smør, creme fraice. Bland i ca. 1 min. i blender. Tilsæt det kolde vand lidt af gangen.
Rul dejen ud til en plade der dækker bund og sider i tærteformen.
Smør tærteformen.
Placer dejen i formen. Tryk godt ned i bind, sider og kant.
Prik bunden med en gaffel.
Forbag tærten ved 200° i 1o min.
Fyldet tilberedes:
Rist bacon på en tør pande og lad det afdryppe på et stykke køkkenrulle. Del bacon i mindre stykker.
På samme pande kommes smørret. Når smørret er smeltet, blancheres løgene i det og bacon tilsættes, når løgene er blevet klare. Det hele ristes i 12 – 15 min. salt og peber tilsættes.
Panden tages fra varmen og drysses med mel, fløden tilsættes og det hele blandes godt. Æggene tilsættes et af gangen, mens der hele tiden røres i blandingen.
Fyldet kommes i tærten, når den er forbagt. Der drysses med muskatnød.
Bages færdig ved 200° midt i ovnen i 35 – 40 min.