Ingen anmeldelser
Type(r):
Varme drikke
Land:
Svensk
Ingredienser:
2 fl. rødvin
1½ dl. Jubilæumsakvavit.
1½ dl. cognac eller brandy
60 g. mandler
60 g. rosiner
5 spsk. rørsukker
5 nelliker
5 hele hvide peberkorn
1 stang kanel
4 – 5 kardemommefrø (kan udelades)
3 dl. vand
Opskrift:
Læg mandlerne med i blød i kogende vand et par minutter og smut dem.
Flæk mandlerne og rist dem gyldne på en tør pande.
Læg de skyllede rosiner og ristede mandler i en skål.
Kom kanel, nelliker, kardemommefrø og peberkorn i en lille lukket te- eller lærredspose og kom dem i skålen.
Hæld spiritussen over blandingen og lad den trække 4–5 timer under et tætsluttet låg.
Kom vand og sukker i kog i en gryde og dæmp derefter varmen.
Tilsæt vinen og lun den forsigtigt, den må ikke koge.
Tilsæt skålens indhold.
Lad teposen varme med, stadig uden at koge – fjern den før servering.
Server gløggen straks i varme faste krus.
Husk en teske til mandler og rosiner.