Ingen anmeldelser
Personer: 4
Type(r):
Bagværk, Dessert, Kager
Land:
Norsk
Ingredienser:
Munker:
580 g. hvedemel
150 g. smør
50 g. sukker
50 g. gær
2 dl. sødmælk
2 æg
olie
Fyld og pynt:
marmelade, f.eks. blomme eller rabarber.
50 g. sukker
2 tsk. kanel
Opskrift:
Alle ingedienser piskes sammen til dejen er blank og smidig.
Dejen deles op i stykker a ca. 40 g. og rulles til boller.
Lad dem hæve op til dobbelt størrelse.
Bollerne bages ved jævn temperatur i lidt olie i en æbleskivepande.
Bollerne vendes og bages færdigt - bages ca. 4. min på hver side.
De bagte boller fyldes med marmelade vha. en sprøjtepose, og rulles derefter i en kanel/sukker blading.
Smager bedst nybagte, evt. med vaniljeis til.