Ingen anmeldelser
Type(r):
Bagværk, Dessert, Kager
Land:
Dansk
Ingredienser:
Dej:
380 g. hvedemel
300 g. sukker
80 g. usaltet smør
2 æg
3 spsk. flydende honning (gerne akaciehonning)
2 dl mælk
2 spsk. bagepulver
Overtræk:
380 g. flormelis
350 g. kokosmel
250 g. margarine
35 g. kakaopulver
8 spsk. mælk
Opskrift:
Dej:
Pisk sukker, æg, smør og honning sammen, indtil det skummer. Tilsæt mælk.
Mel og bagepulver blandes grundigt. Det hele blandes godt sammen.
Bag kagen i 25-40 minutter i en rimelig stor, ca. 25cm x 37cm, kageform/ bradepande ved ca. 200 grader. Jo mindre form, jo længere tid tager det. Brug ”nåleprøven” for at finde ud af, hvornår kagen er bagt. Lad kagen køle af og skær den herefter i passende stykker.
Overtræk:
Bland kakaopulver, margarine, mælk og flormelis sammen i en gryde og varm det op under konstant omrøring ved svag varme lige indtil kogepunktet - det må IKKE koge!
Tag det af varmen. Vend kagestykkerne et ad gangen i chokoladesaucen for et kort øjeblik og bagefter i kokosmel. Hvis saucen bliver for tyk undervejs, så varm den op igen, men husk den ikke må koge.