Ingen anmeldelser
Personer: 4
Type(r):
Bagværk, Dessert, Kager
Land:
Dansk
Ingredienser:
180 g. smør
125 g. sukker
150 g. nødder
200 g. mel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kanel
1 tsk. reven citronskal
4 æggeblommer
Fyld:
2 dl. abrikosmos
1 spsk. rom
Opskrift:
Rør smør og sukker godt sammen.
Rør derefter æggeblommerne i en ad gangen.
Mal eller blend nødderne, rør dem i dejen sammen med mel, bagepulver, kanel og reven citronskal.
Stil dejen koldt i én time.
Tryk ca. 2/3 af dejen ud i en tærteform.
Rør abrikosmos med rom og bred det ud over dejen.
Tril resten af dejen i stænger og læg dem over som fletværk.
Bag tærten 25 - 30 minutter ved 190°.
Kagen kan serveres med flødeskum eller creme fraiche.