Ingen anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Grill, Hovedret
Land:
Dansk
Ingredienser:
1½ - 2 kg. svinekam med svær (u/ ben)
1½ spsk groft salt
3 laurbærblade
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum - undgå at ridse i selve kødet (Hvis du har købt stegen ridset, så husk at gå ridserne efter).
Drys sværen med groft salt og gnid det ned mellem alle sværene.
Stik laurbærblade ned mellem sværene.
Brug en grill starter til at få kulene effektivt varme, og fordel de varme kul i hver sin side af grillen.
Sæt en foliebakke imellem kulene til at opfange fedt.
Flæskestegen lægges på en rist oven på foliebakken med sværen opad. Flæskestegen skal være i "vatter" for at sværen bliver god, læg evt. lidt staniol under i den ene side.
Luk låget og lad stegen grille i ca. 1½ time til sværen er sprød.
Brug et stegetermoter - temperaturen skal være omkring 65 c i midten.
Lad stegen hvile 10 min. før servering. Brug ventetiden til at færdig lave saucen.