banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Flæskesteg


Kommentarer Ingen anmeldelser
Personer: 6
Type(r):
Frokost, Hovedret
Land:
Dansk
Ingredienser:
1½ kg svinekam med svær
4 laurbærblade
5 dl. vand
havsalt
peber

Sauce:
25 g. smør
1½ spsk. hvedemel
5 dl. sky fra steg
salt
peber
evt. kulør

Opskrift:
Få slagteren til at ridse sværen, der skal være ca. ½ cm mellem hver ridse (det plejer de at have styr på).
Gå selv efter derhjemme og se om der er ridset helt ned til kødet.
Drys sværen med groft havsalt og masser det derefter ned mellem rillerne. Sæt de hele laurbærblade ned mellem rillerne.
Vandet hældes i en bradepande, og en rist med stegen sættes oven på.
Stegen skal ligge vandret for at få den bedste svær, så brug evt. noget staniol for at stabilisere den.
Stegen sættes i en kold ovn som derefter sættes på 200°. Giv stegen 1½ time og se derefter til stegen: Hvis sværen ikke er sprød sættes ovnen på maks temperatur. Hvis den er sprød fortsættes der ved 200°. Der steges videre indtil stegen har en kernetemperatur af 65°. Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra bradepanden op i en skål og gem den til saucen.
Stegen skal hvile 10-15 min. inden servering. I den tid laver man saucen til.

Sauce:
Smøret smeltes i en gryde, hvorefter melet tilsættes under omrøring. Hæld ca. 5 dl. siet sky i saucen.
Saucen koges op i et par minutter under omrøring og smages til med salt og peber.



Andre retter med..

Mel
Mælkeprodukter
Svinekød
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere