banner
Leverandør af mors opskrifter siden 2008

Ris a la mande


Kommentarer 1 anmeldelse
Personer: 4
Type(r):
Dessert
Land:
Dansk
Ingredienser:
Risengrød:
190 g. grødris
7,5 dl. sødmælk
4 dl. vand
1 vanillestang

Ris a la mande:
80 g. smuttede og groft hakkede mandler
4 dl. piskefløde
2 spsk. sukker


Opskrift:
Risengrøden:
Vanillestangen flækkes, kornene fjernes og gemmes til senere.
Vand og grødris koges op i en tykbundet gryde.
Når det har kogt i 2 min. tilsættes mælk og vanillestang, og gryden bringes i kog igen.
Skru ned til svag varme og rør ofte, indtil risene er udkogte (ca. 45 min). Alternativt kan man efter 10 min. pakke gryden godt ind i en dyne og lade den stå ca. 1½ time - på den måde kan man ikke brænde grøden på!
Afkøl til sidst risengrøden og stil den i køleskabet.

Ris a la mande:
Pisk fløden til flødeskum - det må ikke blive for stift. Vend fløden i grøden og tilsæt sukker og smuttede og hakkede mandler.
Tilsæt vanillekornene fra stangen i risene.
Sæt ris a la manden i køleskab min. 2 timer før brug.


Andre retter med..

Mælkeprodukter
Nødder
Sukker
Alle opskrifter, artikler, billeder og grafik tilhører Morsopskrift.dk og er beskyttet af ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere